Το φροντιστήριο

Το Ινστιτούτο Γερμανικών DEUTSCHES KURSHAUS (η επωνυμία μας προφέρεται Ντόιτσες Κούρσχαους), πρώην τμήμα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, ιδρύθηκε το 1985 από γερμανόφωνους καθηγητές με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας. Η αγάπη και αποδοχή του κόσμου σε συνδυασμό με τη δυναμική του νέου εγχειρήματος, σύντομα οδήγησαν στη λειτουργία παραρτήματος και στο Μαρούσι.

Το ινστιτούτο μας είναι απόλυτα εξειδικεύμενο στην διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας. Τα μαθήματα παραδίδονται μεθοδικά απο το άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, υιοθετώντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, περιλαμβάνει όλα τα γλωσσικά επίπεδα και προετοιμάζει κατάλληλα για όλα τα γερμανικά και αυστριακά διπλώματα (Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2).

Παράλληλα προσφέρονται τμήματα προετοιμασίας για τη Γερμανική Σχολή Αθηνών καθώς και για εξετάσεις εισαγωγής σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γερμανίας.

Καινοτομία επίσης του DEUTSCHES KURSHAUS αποτελεί το γεγονός ότι λειτουργούν εξειδικευμένα τμήματα για εργαζόμενους σε γερμανοελληνικές επιχειρήσεις και τουρισμό, με υλικό διδασκαλίας ειδικά εκπονημένο ανά κλάδο απο το DEUTSCHES KURSHAUS.

Στις δραστηριότητες μας συμπεριλαμβάνεται η συνεργασία μας με Ευρωπαίους συνεργάτες για την ανάπτυξη των προγραμμάτων Lingua, Socrates, Leonardo Da Vinci της Ε.Ε. δημιουργώντας εξειδικευμενο διδακτικό υλικό για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, το οποίο έχει εισαχθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας των Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.

Επίσης συμπεριλαμβάνεται στις δραστηριότητες μας η σύνταξη διδακτικού υλικού για τους μαθητές του φροντιστηρίου μας και ένα μεγάλο φάσμα συνοδευτικού υλικού για τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, το οποίο ανανεώνεται κάθε χρόνο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε σχολικής χρονιάς.