Σπουδές Στο εξωτερικό

Από το 1992 το Deutsches Kurshaus Athen, ινστιτούτο ξένων γλωσσών και εκδοτικός οίκος διδακτικών βιβλίων, συντονίζει προγράμματα της Ε.Ε. και συνεργάζεται σ' αυτά με αντικείμενο την εκμάθηση ξένων γλωσσών.
 
 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LINGUA 1992 –1995
 


Το πρώτο πρόγραμμα διεξαγόταν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Lingua, στο οποίο αναπτύχθηκε διδακτικό υλικό γερμανικής γλώσσας για δύο επαγγελματικούς τομείς, τον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων και για τη κλωστοϋφαντουργία, δηλαδή την σειρά «Willkommen in Griechenland» και την σειρά «Spinnen». Kαι οι δύο σειρές συνοδεύουνται από κασέτες, βίντεο και βιβλίο καθηγητών. Για τη κλωστοϋφαντουργία υπάρχει και ένα CD-ROM. Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε το 1995. Οι δύο σειρές αυτές διατίθενται στο Deutsches Kurshaus και στα βιβλιοπωλεία.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:
Deutsches Kurshaus, Αθήνα
ΕΤΑΙΡΟΙ:
UnderstandingBus, Berlin
ETMA, Αθήνα
 
 
 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SOCRATES «EVALUATOR», 1996 - 1998
 
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του τριετούς κοινοτικού προγράμματος Lingua, το 1995, τo Kurshaus πρότεινε εκ νέου και έλαβε την έγκριση, για να συντονίσει ένα κοινοτικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά στα πλαίσια του σχεδιασμού Socrates. Το πρόγραμμα αφορά την ανάπτυξη εφαρμογής πολυμέσων για κατατακτήρια τεστ στη γερμανική γλώσσα για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής και ολοκληρώθηκε το 1998.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:
Deutsches Kurshaus, Αθήνα
ΕΤΑΙΡΟΙ:
Intervista, Berlin
Exodus, Αθήνα
 
 
 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO «IKARUS», 1997 - 1998
 

Από το 1996 το Kurshaus συνεργάστηκε και σε ένα πρόγραμμα Leonardo, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσεται διδακτικό υλικό Ελληνικής γλώσσας για Ιταλούς στον κλάδο του τουρισμού. Το Deutsches Kurshaus σαν εταίρος στο πρόγραμμα αυτό ερεύνησε στην Ελλάδα τα λαογραφικά κ.α. στοιχεία.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:
ΕΤΑΙΡΟΙ:
Deutsches Kurshaus, Αθήνα
Calliope, Grenoble,
Γαλλία
Centro di Informazione Sociale, Imola, I
ταλία
 
 
 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO «HYHO», 1997 - 2000
 

Mια άλλη πρόταση του Kurshaus εγκρίθηκε για ένα ακόμη πρόγραμμα Leonardo, που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1997. Αφορά τον τομέα του τουρισμού, το τμήμα υποδοχής. Το πρόγραμμα επεξεργάστηκε ένα πρόγραμμα πολυμέσων για τη γερμανική γλώσσα για Έλληνες και Ιταλούς με δέκα ενότητες, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, τόσο off-line (σε CD-ROM) όσο και on-line (μέσω Internet).
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:
Deutsches Kurshaus, Αθήνα
ΕΤΑΙΡΟΙ:
Intervista, Berlin
Exodus, Αθήνα
Grecotel, Κρήτη
Κρατική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, Αθήνα
Centro di Management Albighiero, Rimini